مدیرعامل اتحادیه دامداران گفت: با معاونت امور دام وزارت جهاد کشاورزی مکاتباتی مبنی بر واردات نهاده های دامی توسط اتحادیه دامداران انجام دادیم تا از این طریق خود اتحادیه مستقیما وارد عمل شود و جو، ذرت و سویای مورد نیاز دامداران را تامین کند. اگر بانک مرکزی ارز برای واردات تخصیص دهد در کمتر از یک ماه نهاده های دامی مورد نیاز را وارد کشور خواهیم کرد.

وی ادامه داد:  از یک طرف تحریم هستیم و دشمن به دنبال نابودی تولیدات است و از طرف دیگر هزینه‌های تولید بالا رفته است.

مدیرعامل اتحادیه دامداران اضافه کرد: با معاونت امور دام وزارت جهاد کشاورزی مکاتباتی مبنی بر واردات نهاده‌های دامی توسط اتحادیه دامداران انجام دادیم تا از این طریق خود اتحادیه مستقیما وارد عمل شود و جو، ذرت و سویای مورد نیاز دامداران را تامین کند. موافقت‌های اولیه صورت گرفته و منتظر بانک مرکزی برای تخصیص ارز هستیم. اگر بانک مرکزی ارز مورد نیاز برای واردات را تخصیص دهد در کمتر از یک ماه نهاده‌های دامی مورد نیاز را وارد کشور خواهیم کرد.

بوروکراسی‌های پیچیده اداری؛ سد راه تولیدکنندگان

متاسفانه بوروکراسی‌های اداری تولیدکنندگان را از هدف اصلی یعنی تولید دور کرده است. در حالی که اگر بخش دولتی دقیقا می‌دانست چه بر بخش تولید در کشور می گذرد مسیرها و موانع پیچیده اداری را کوتاهتر و منسجم‌تر می‌کرد. وی تاکید کرد: اگر اتحادیه دامداران مسئولیت واردات نهاده‌های دامی را بر عهده بگیرد قطعا با کاهش قیمت‌ها مواجه خواهیم شد.

 

 

رئیس انجمن پرورش دهندگان مرغ گوشتی با اشاره به کمبود شدید نهاده های دامی، گفت: ادامه روند فعلی تولید مرغ را با خطر مواجه می کند.
محمد یوسفی، رئیس انجمن پرورش دهندگان مرغ گوشتی با اشاره به اینکه در حال حاضر مشکل اصلی تولید کمبود نهاده‌های دامی است، گفت: متأسفانه از سامانه بازارگاه به اندازه کافی نهاده توزیع نمی‌شود و برخی از تولید کنندگان بیش از دو ماه است که پول واریز کرده اند اما سهمیه دان آنها هنوز نرسیده است.
وی با اشاره به اینکه با توجه به شرایط موجود و نوسان لحظه‌ای قیمت نهاده‌ها نمی‌توان نرخ تمام شده تولید برای مرغ تعیین و اعلام کرد، افزود: قیمت مصوب مرغ زنده ۱۷ هزار تومان و قیمت مصوب مرغ گرم ۲۴ هزار و ۹۰۰ تومان است اما فقط میادین میوه و تره بار مرغ را به این قیمت عرضه می‌کنند و در فروشگاه‌های سطح شهر، قیمت بالاتر از این میزان و بسته به نقاط مختلف بین ۲۵ تا ۳۰ هزار تومان است.
این فعال بخش خصوصی تصریح کرد: ما نگران آینده صنعت مرغ داری هستیم به جهت اینکه وضعیت تأمین نهاده‌ها اصلاً خوب نیست.
یوسفی درباره اینکه آیا پیش بینی می‌کنید قیمت مرغ با این وضعیت طی هفته‌های آینده افزایش پیدا کند؟ اظهار داشت: در حال حاضر بحث اصلی که مطرح است، مسئله بودن و نبودن است. زمانی که دان در اختیار مرغداران قرار نگیرد، جوجه ریزی نیست و براساس برنامه ریزی و پیش بینی‌های انجام شده، صورت نخواهد گرفت و واحدهای مرغ مادر نیز تولید خود را کاهش می‌دهند. بنابراین این احتمال وجود دارد که با کاهش شدید تولید مواجه شویم.
وی با اشاره به اینکه کمبود نهاده‌های دامی طی سالهای اخیر برای صنعت دام و طیور کشور مشکلات اساسی ایجاد کرده است، گفت: در حال حاضر دامداران نیز دام‌های آبستن خود را به کشتارگاه می‌برند که این واقعاً فاجعه است.
یوسفی تصریح کرد: با توجه به شرایط موجود از دولتمردان می‌خواهیم که فکری اساسی برای تأمین نهاده‌های مورد نیاز تولید کنند چرا که ادامه روند فعلی خطرات بسیار زیادی را متوجه تولید و در نتیجه کشور خواهد کرد.